Tässä on kesä kupissa. Makuhermoja hellivä tahna, joka sopii niin raakojen kasvisten kaverina, leivän päällä ja kylmän pastasalaatin maustajana. Tahna on todellinen antioksidanttipommi sekä tulehdustiloja ja kehon happamuutta laskeva superruoka. Chili, sitruuna ja inkivääri auttavat myös vauhdittamaan ruuansulatusta, ja toisaalta italian ihme, basilika, piristää niin mieltä kuin kognitiivista toimintaa antioksidanttiaktiivisuutensa ohella.
Tehosekoittimen ja n. 5 dl kuumaa vettä.
2 dl manteleita (kuorellisia)
1 säilykepurkki artisokan sydämiä (n. 2 dl)
2 valkosipulin kynttä
1 nippu basilikaa (voit käyttää myös varsiosia)
1 chilipaprika (ilman siemeniä ja halutessasi, voit käyttää myös kuivattua chiliä)
1 luomusitruunan mehu
1 tl sitruunankuorta raastettuna (jos haluat lisää sitruunan raikkautta)
n. 2 cm:n pala inkivääriä raastettuna
n. 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria