Värikäs Coleslaw

Tästä ei coleslaw enää parane. Jenkkien perusruuasta onkin taipunut varsinainen terveyspommi. Kirpakat kaalit ja porkkana sekä tuore persilja auttavat tasaamaan hormonitoimintaa ja buustaavan maksan toimintaa. Majoneesi yhdessä valkosipulin, Dijon-sinapin ja omenaviinietikan kanssa toimivat entsyymiaktivaattoreina ja rautaisen immuunipuolustuksen ylläpitäjinä. 

Tarvitset

Raastin, monitoimikone, salaattikulho, valkosipulinpuristin.

Ainekset

n. 3dl raastettua valkokaalia
n. 3 dl raastettua punakaalia
2 porkkanaa
1 kourallinen tuoretta persiljaa
2 dl kotitekoista majoneesia (ks. ohje täältä)
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl omenaviinietikkaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Halutessa korianterin siemeniä ja inkivääriraastetta

Valmistus

  1. Raasta valko- ja punakaali sekä porkkana joko käsin tai koneella, ja sekoita raasteet keskenään riittävän isossa tarjoiluastiassa.
  2. Valmista majoneesi ja puserra loppuvaiheessa sekaan valkosipulinkynsi.
  3. Sekoita majoneesiin (kts. kotitekoisen majoneesin resepti valikosta) Dijon-sinappi, omenaviinietikka, suola ja pippuri ja lisää majoneesi raasteeseen. Sekoita raaste hyvin, jotta majoneesia on tasaisesti kaikkialla.
  4. Lisää raasteeseen pieneksi hakattu persilja ja halutessasi inkivääriraasteen ja korianterin siemenet.
  5. Ps. Halutessasi samettisen, täyteläisen coleslaw’n, voit lisätä joukkoon vielä 1 dl ranskankermaa. Happamamman lopputuloksen saat vaihtamalla ranskankerman 1 dl kreikkalaista jogurttia.