Feta-kesäkurpitsaletut

gluteeniton

Nämä nopeat ja täyteläiset letut sopivat erinomaisesti aamupalaksi ja välipalaksi, tai ruokaisan salaatin ja punajuuritahnan tai vaihtoehtoisesti yrtti-, tai tahini-kastikkeen kanssa lounaaksi tai illalliseksi. Myös kukkakaali- tai bataattipyree sopivat loistavasti lettujen lisukkeeksi, ja lettu toimii myös kasvishampurilaisen ”pihvinä”. Tällöin letuista kannattaa paistaa hiukan paksumpia. 

Tarvitset

Kulho, raastin, haarukka, paistinpannu, lasta lettujen kääntämistä varten.

Ainekset

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 pieni keltasipuli/ 1 purjon vaalea osa/ 2 kevätsipulia varsineen
Kourallinen pakasteherneitä
100g fetajuustoa
3 kananmunaa
n. 50g manteli-, tai kikhernejauhoja (myös kaurajauhot käy)
Kourallinen tuoreita yrttejä maun mukaan (basilika, persilja, korianteri, minttu, pinaatti, ruohosipuli)
2 rkl chiansiemeniä
½ tl leivinjauhetta
Suolaa, pippuria maun mukaan
Curry-mausteseosta ja chilipaprikaa (halutessasi)
Voita (tai gheetä) paistamiseen

Valmistus

1. Raasta kesäkurpitsat*, pilko keltasipuli, murenna fetajuusto ja valuta pakasteherneitä kuumassa vedessä, jotta ne hiukan pehmenevät

2. Laita kulhoon kesäkurpitsa, sipuli, fetajuusto ja herneet ja sekoita

3. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin

4. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita

5. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut yrtit, chiansiemenet ja leivinjauhe ja sekoita

6. Tarkista, että koostumus on riittävän kiinteää – lisää tarvittaessa hiukan lisää jauhoja

7. Lisää lopuksi suola ja pippuri, sekä halutessasi curry-mauste ja chilipaprika tulisuutta ja itämaista maustemaailmaa tuomaan

8. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja anna sen sulaa

Levitä sulanut voi kauttaaltaan pannulle ja lisää reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita lettutaikinaa ja muotoile niistä lusikan avulla pyöreitä lettuja

9. Paista lettuja 2-4 minuuttia (riippuen paistinlevyn tehosta), ja kun lettu on jähmettynyt, liu’uta lasta letun alle ja käännä se varovasti toisin päin. Paista vielä n. 2 minuuttia.

10. Jatka samalla tapaa, kunnes kaikki letut ovat valmiit. 

11. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneinä. Letut säilyvät pari päivää jääkaapissa. 

* Raastamisen jälkeen ripottele kesäkurpitsaraasteen päälle hiukan suolaa, jotta ne ”itkeentyvät”. Ennen kuin laitat raasteen kulhoon, purista ylimääräinen neste pois