Sardiinilevitteestä on moneksi – se sopii dippikastikkeeksi, leivän päälle, ”endiiviveneiden” täytteeksi, kananmunien ja kurkkuviipaleiden koristajaksi, ja siitä saa jäähdytetyn pastan ja vihreän salaatin kanssa maukkaan ja täyttävän salaatin.
Ennen kaikkea sardiini raaka-aineena on ihan parasta ravintoa. Siinä on runsaasti proteiinia ja hyviä rasvahappoja, joista molemmista tykkää sekä aivot, mieli että energia-aineenvaihdunta. Siksikin sardiini on vaihdevuosien kynnyksellä ihan parasta ruokaa juhlaan ja arkeen.
Sardiinin hyvää tekeviä vaikutuksia tässä reseptissä täydentävät sitruuna, kapris, yrtit ja chili, jotka hillitsevät tulehdusta, vauhdittavat energia-aineenvaihduntaa sekä hellivät suolistoa.
Pienen salaattikulhon tai vastaavan ja haarukan.
1 purkki sardiineja (luomu)oliiviöljyssä
1 rasia (luomu)tuorejuustoa (n. 200g)
2 cm pala purjoa pieneksi hakattuna
1 rkl luomusitruunan mehua
halutessasi voimakkaampaa sitruunan makua, raasta n. 1 tl luomusitruunan kuorta
1 rkl pieniä kapriksia
1 pieni valkosipuli murskattuna
1 rkl tuoretta persiljaa ja ruohosipulia pieneksi hakattuna
ripaus chilipaprikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria