Kirpakka sardiinilevite

Sardiinilevitteestä on moneksi – se sopii dippikastikkeeksi, leivän päälle, ”endiiviveneiden” täytteeksi, kananmunien ja kurkkuviipaleiden koristajaksi, ja siitä saa jäähdytetyn pastan ja vihreän salaatin kanssa maukkaan ja täyttävän salaatin. 
Ennen kaikkea sardiini raaka-aineena on ihan parasta ravintoa. Siinä on runsaasti proteiinia ja hyviä rasvahappoja, joista molemmista tykkää sekä aivot, mieli että energia-aineenvaihdunta. Siksikin sardiini on vaihdevuosien kynnyksellä ihan parasta ruokaa juhlaan ja arkeen. 
Sardiinin hyvää tekeviä vaikutuksia tässä reseptissä täydentävät sitruuna, kapris, yrtit ja chili, jotka hillitsevät tulehdusta, vauhdittavat energia-aineenvaihduntaa sekä hellivät suolistoa.

Tarvitset

Pienen salaattikulhon tai vastaavan ja haarukan.

Ainekset

1 purkki sardiineja (luomu)oliiviöljyssä 
1 rasia (luomu)tuorejuustoa (n. 200g)
2 cm pala purjoa pieneksi hakattuna
1 rkl luomusitruunan mehua 
halutessasi voimakkaampaa sitruunan makua, raasta n. 1 tl luomusitruunan kuorta
1 rkl pieniä kapriksia
1 pieni valkosipuli murskattuna
1 rkl tuoretta persiljaa ja ruohosipulia pieneksi hakattuna
ripaus chilipaprikaa 
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistus

  1. Kaada sardiinipurkki pieneen salaattikulhoon, käytä myös oliiviöljy, ja pilko sardiini haarukan avulla
  2. Lisää luomusitruunan mehu
  3. Lisää purjo ja tuorejuusto ja sekoita ainekset tasaiseksi
  4. Lisää valkosipuli, kaprikset ja yrtit
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja tulisuutta halutessasi chilillä
  6. Koristele levite muutamalla persiljanlehdellä ja chilijauheella