Tämä majoneesi on syntisen helppo ja nopea tehdä, ja onnistuu takuuvarmasti silloin, kun kananmunan keltuainen on huoneenlämmössä. (Vinkki: kananmunat kannattaa aina säilyttää huoneenlämmössä, tai korkeintaan viileäkaapissa – ei jääkaapissa!)
Sitä paitsi, tämä on todellista terveysruokaa, usko pois! Oliiviöljyn terveysvaikutukset tunnetaan hyvin, samoin kananmunan. Tämä on siten yksi terveellisimmistä tahnoista, jota voit käyttää vihannesdippinä, höyrytettyjen tai uunikasvisten ja kalan lisukkeena, katkarapudippinä tai evässämpylöiden kostukkeena.
Majoneesia käytetään myös esimerkiksi näissä Siskokultien resepteissä:
– Värikäs coleslaw
– Aioli Provencal – paras kalaruoka ikinä
– Proteiinipitoinen perunasalaatti
Monitoimikoneen mikseriosa.
1 kananmunan keltuainen
n. 1 dl laadukasta oliiviöljyä
½ tl Dijon-sinappia
Ripaus suolaa ja halutessa pippuria