Tahinikastike

Tarvitset

Pieni kulho, lusikka, haarukka, raastin.

Ainekset

3 rkl tahinia
1 reilu rkl vaaleaa miso-tahnaa
5-7 rkl vettä
1 rkl tamaria (tai soijakastiketta)
Ripaus suolaa ja mustapippuria
½ kuivattua persiljaa / 1rkl tuoretta
½ tl raastettua inkivääriä (halutessa)
Ripaus raastettua valkosipulin kynttä
(tai 1/4 tl kuivattua valkosipulia)
1/3 tl kuivattua kurkumaa

Valmistus

  1. Mittaa tahini ja miso-tahna kulhoon. 
  2. Lisää ensin 5 ruokalusikallista vettä ja notkista tahnat veden avulla. Lisää vettä tarvittaessa.
  3. Lisää muut mausteet ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Kastike säilyy muutaman päivän jääkaapissa.